Στατικός Μοντελισμός

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ;

ΜοντελισμόςNEW

Ο Στατικός μοντελισμός είναι η προσπάθεια ρεαλιστικής  αναπαράστασης ενός πραγματικού και υπαρκτού  αντικειμένου μέσω της δημιουργίας και κατασκευής, με όσο το δυνατόν πιστή και λεπτομερή απόδοσή του υπό κλίμακα.  Μια εντελώς ακίνδυνη ασχολία χωρίς τοξικές – επιβλαβείς ουσίες και συναφή, αφού τα χρώματα είναι ακρυλικά και διαλύονται με νερό.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ;

Το θέμα της στατικής μοντελοποίησης είναι πλούσιο και καλύπτει όλες τις προτιμήσεις για υλικά και μοντέλα. Άνθρωποι από όλες τις εποχές και χρόνια, πολιτικά και στρατιωτικά θέματα της αεροπορίας, πλοία και τανκς,   τρένα, διοράματα και άλλα.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΙΒΟ;

Δεν θα το λέγαμε αυτό καθώς στο κατάστημα μας το Level 1 μοντέλο για την πρώτη σας προσέγγιση ξεκινάει στα 24€ συμπεριλμανομένου των χρωμάτων και κόλας. Έπειτα το κόστοι ποικίλουν ανάλογα το επίπεδο που επιθυμείτε.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ;

Ο κύριος λόγος είναι μια απερίγραπτη αίσθηση δημιουργικότητας, που όταν συνδυάζεται με επιμονή και υπομονή, παράγει αποτελέσματα μοναδικό. Επιπλέον, μέσω αυτής της ενασχόλησης μαθαίνουμε ιστορία, αποκτούμε πολλές γνώσεις και είναι ενα ασφαλές χόμπι.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ;

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να επιλέξετε πρώτα ποιο θέμα θέλετε να κατασκευάσετε. Στη συνέχεια, ποιο επίπεδο δεξιοτήτων είναι καλύτερο για εσάς και τέλος την κλίμακα (μέγεθος) του κιτ.

Τα θέματα που είναι διαθέσιμα για δημιουργία είναι ατελείωτα. Κιτ στρατιωτικού τύπου,  αεροσκαφών, πλοίων, τανκ και αυτοκίνητα. Αν σας αρέσει η επιστημονική φαντασία, μπορείτε να επιλέξετε Star wars και αν είστε λάτρης των Anime, Dragon ball, One piece και Gundam kits.

Επίσης, να γνωρίζετε το μέγεθος ενός κιτ μοντέλου. Τα περισσότερα κιτ μοντέλων ταξινομούνται με κλίμακα «scale», που είναι το μέγεθος του κιτ σε σχέση με το πραγματικό αντικείμενο. Για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο μοντέλου 1/24 θα έχει μέγεθος 1/24 ενός πραγματικού αυτοκινήτου. Έτσι, εάν η πραγματική Ford Mustang έχει μήκος 4.7 μέτρα, το κιτ 1/24 θα έχει μήκος περίπου 20cm. Το ίδιο ισχύει και για τα στρατιωτικά κιτ. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός στην κλίμακα, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κιτ (σε σχέση με το πραγματικό). Έτσι ένα αεροσκάφος 1/48 P-51D θα είναι μεγαλύτερο από ένα 1/72 P-51D. Ωστόσο, ένα αυτοκίνητο μοντέλου 1/24 θα είναι πολύ μικρότερο από ένα 1/72 B-52G – το B-52 είναι πολύ μεγαλύτερο στην πραγματική ζωή. Προσέξτε το μέγεθος του κιτ μοντέλου που κοιτάτε. Σε πολλά μοντέλα αναγράφονται οι διαστάσεις, επίσης στο κατάστημα μας θα σας βοηθήσουμε για την καλύτερη επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση